Vraag 1) Ik krijg regelmatig foutcode ER03(water flow failure) op mijn display. wat kan ik hieraan doen?
A. Zorg als eerste dat de waterdruk van uw CV systeem op druk is, dit is normaal gesproken rond de 2 bar.
B. Zorg ten allertijde dat de warmtepomp zijn water kan rond pompen, dit veroorzaakt niet alleen deze foutcode maar brengt ook risico mee dat de warmtepomp kapot vriest bij een lage buiten tempratuur.
C. Lucht in het cv systeem is ook een veel voorkomende probleem, controleer ontluchters van het CV systeem.
D. Je zou in het ergste geval P03 op 1 kunnen zetten hiermee schakel je een deel van de flowsensor uit.
E. E03 is eigenlijk altijd gerelateerd aan water stromings problemen, denk hieraan blokkade of weerstand.
Vraag 2) ik krijg regelmatig foutcode ER04 (Antifreeze in winter) op mijn display. wat kan ik hieraan doen?
A. Dit is gelukkig geen fout in het systeem, deze melding geeft aan dat de buiten tempratuur lager is dan 5 graden en dat de warmtepomp in stand-by mode zijn antivries programma inschakeld. Dit zorgt ervoor dat het water niet bevriest en je warmtepomp niet kapot gaat.
Vraag 3) hoe sluit ik mijn warmtepomp aan in de basis?
A. Je hebt bij voorkeur een nieuwe eigen groep nodig van minimaal 3x 2.5mm2 en bij vookeur 3x 4mm2 afgezekerd op 20Amp dit betekend niet dat de warmtepomp constant dit vermogen trekt maar hij moet het wel kunnen trekken. Deze kabel sluiten je aan de grote aansluitklemmenblok aangegeven in de warmtepomp
B. op de tweede aansluitblok vind je nummer 1 en 2, dit is je Aan/Uit contact voor je thermostaat. hier loopt geen spanning overheen dus je thermostaat moet een eigen voeding hebben (bijvoorbeeld eentje met een batterij)
C. de witte kabel die dient voor de warmtepomp control panel die meegeleverd is.
Deze kabel kan u los klikken van de controller om zo de kabel door de kabeldoorvoer van de warmtepomp naar buiten te brengen. Wij verkopen extensie kabelset hiervoor maar je mag hem ook zelf verlengen.
D. ga je het anders aansluiten dan kan u hierover contact opnemen om het door te spreken. bijvoorbeeld voor een 3-weg klep of een aansturing van een externe warmtebron zoals bijvoorbeeld je CV ketel
Vraag 4) Hoe sluit ik mijn warmtepomp hydrolisch aan?
A. Veelal word de warmtepomp standalone geinstalleerd en dus met minimaal 26mm meerlagen buis naar de bestaande CV systeem. Op de warmtepomp zit een 1 duimse aansluiting.
B. Je kan de warmtepomp ook als "hybride" opstelling installeren. de meest voorkomende installatie is dan parallel onder je CV ketel aansluiten en de thermostaat van de cv ketel doorlussen naar de warmtepomp
Vraag 5) Mijn warmtepomp haalt de ingestelde temparatuur niet, waar ligt dit aan?
A. De meest voorkomende probleem die we dagelijks meemaken is het niet of verkeerd ingeregelen van je afgifte systeem (je verwarming) vaak in bestaande situaties staan de voetventielen te ver dicht.
B. De tweede meest voorkomende probleem is je huidige thermostaat, of thermostaat op verkeede plek of je thermostaat niet goed ingesteld. Denk hierbij aan zelflerende thermostaten die nu een andere warmtebron krijgen zoals een warmtepomp die meer tijd nodig heeft. of bijvoorbeeld een verwarmings schema die aangepast moet worden.
C. Te klein berekende warmtepomp, dit komt echter tegenwoordig in de meeste gevallen bijna niet voor.
D. Zone regeling anders instellen, veel problemen zien we dat de zogenaamde digitale thermostaten op radiatoren of vloerverwarming de warmtepomp TE vaak in en uit schakeld wat uiteraard de levensduur van de compressor ook beinvloed buiten dat hij geen tijd heeft om je huis goed op te warmen.
E. Vloerverwarmings verdeler met een circulatie pomp, dit is ten zeerste af te raden.
Vraag 6) Vereist een warmtepomp veel onderhoud?
A. over het algemeen vrij weinig. denk wel aan kleine dingen zoals het schoonhouden van de condensor(radiator) aan de achterkant en waterniveau van het cv systeem, etc.
Vraag 7) Er zit ijs aan mijn warmtepomp hoe komt dit? en hoe gaat het weer weg?
A. Elke lucht water warmtepomp trekt warmte uit buitenlucht, door de luchtvochtigheid vriest de condensor aan de achterkant langzaam aan, op een gegeven moment komt er bijna geen lucht meer doorheen en dan gaat de warmtepomp zijn ontdooi proces starten. Hierdoor stopt het verwarmen en gaat hij de condensor ontdooien. bij het ontdooiproces komt of kan veel waterdamp vrijkomen.
Vraag 8) Kan ik de circulatie pomp snelheid verlagen?
A. dit kan wel alleen is in de basis niet de bedoeling, standaard staat hij minimaal 30% en maximaal 80% bij parameter P100 zou je dit naar 20% kunnen zetten, wel raden wij dit sterk af. De CV circulatie pomp is een PWM gestuurde pomp dus de warmtepomp bepaald zelf de watersnelheid op basis van tegendruk.
Vraag 9) Hoe kan ik de warmtepomp koppelen aan de WiFi netwerk?
Zie artikel: WiFi Instellen
Vraag 10) Hoe zet ik de warmtepomp in ECO modus?
A. Als u de controller van het slotje afhaald kan u het pijltje omhoog en pijltje omlaag tegelijk indrukken dan ziet u boven aan een maantje nu staat de warmtepomp op ECO modus